Megnyílt az Óbudai Promenád

A Lajos és Galagonya utcai ingatlanok közvetlen szomszédságában átadták az Óbudai Promenádot. A sétány a Bécsi út, Kolosy tér, Nagyszombat utca és a Lajos utca által határolt területen helyezkedik el.  A projekt az Európai Unió támogatásával valósulhatott meg az ÚJ Széchényi terv keretében. A több mint 900 millió forintos fejlesztés során 10 000 m2-nyi kiváló minőségű térburkolat illetve 1500 m2-nyi zöld terület kialakítására került sor. A díszkutak, ülőbútorok, pázsitháromszögek és a jellegzetes macskaköves utak fantasztikus hangulatot és kikapcsolódást biztosítanak az idetévedőknek. Az autós forgalom csillapításával és a gyalogosforgalom növekedésével a vendéglátó egységek fejlődésére számít az önkormányzat. A téli időszakban karácsonyi bódék várják a vendégeket egy kis forralt borozásra.

Továbbá megújul a Kolosy téri piac épülete is. A felújítás során az épület 1000 m2-es homlokzatát illetve a belső udvarban kialakítandó 420 m2-es üvegtetőt érinti főleg és végezetül az udvar burkolata is megszépül.

Az Óbudai promenád minden valószínűséggel jelentősen megemeli a környék hangulatát az ott dolgozók illetve lakók számára.

További információért látogasson el az alábbi oldalra: http://www.obudaipromenad.hu/

Forrás: Szeretlekmagyarország.hu | Obudaipromenad.hu | Index.hu